van Gaal officieel naar Man Utd

Manchester United heeft maandag bevestigd dat Louis van Gaal na het WK voetbal de nieuwe trainer wordt. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal tekent een contract voor 3 jaar bij de Engelse topclub, die in april van dit jaar coach David Moyes ontsloeg.

United draaide een tegenvallend seizoen. De ploeg van de sterspeler Robin van Persie en Alexander Büttner beëindigde het seizoen als zevende, waardoor het zich niet wist te plaatsen voor Europees voetbal.

In de Champions League werden de ‘Mancunians’ in de kwartfinales uitgeschakeld. Van Gaal moet gaan bouwen aan een nieuw elftal en zou daarvoor 100 miljoen euro aan transfergeld tot zijn beschikking krijgen.  De Nederlandse coach heeft vaak laten weten dat hij nog eens een topclub in Engeland wilde coachen.

Eerder dit jaar wilde Tottenham Hotspur hem al aantrekken, maar Van Gaal wees die club af. Als clubtrainer was hij succesvol met Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München. Hij werd met al deze clubs landskampioen. Met Ajax won hij in 1995 de Champions League.

AD.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter