QN Sport+ Television N.V.

Vandaag Salzburg op bezoek in de ArenA

– Ajax benadert het Europa League-duel met Red Bull Salzburg (donderdag om 21.05 uur) vol ambitie, maar ook met respect voor de tegenstander. De Oostenrijkers zijn oppermachtig in de competitie en zijn vol vertrouwen naar Amsterdam afgereisd voor de wedstrijd in de Amsterdam ArenA. “We gaan uit van onze eigen kracht”, geeft coach Roger Schmidt in aanloop naar het duel aan.

De Duitse keuzeheer laat op de officiële website van Ajax weten dat hij zeer positief gestemd is: “We zijn heel solide, spelen al anderhalf jaar hetzelfde. Ajax is geen eenvoudige tegenstander, maar als wij ons eigen spel spelen, maken we zeker een kans. Mochten we Ajax uitschakelen, geeft ons dat ook een enorme boost voor de rondes die daarna komen”, aldus Schmidt, die met Salzburg in de Oostenrijkse competitie maar liefst zeventien punten voorsprong heeft op de concurrentie en per slot van rekening het winterse oefenduel met Bayern München met 3-0 won.

Het respect dat Ajax heeft voor de Oostenrijkers, heeft Salzburg ook voor de Ajacieden: “Ajax staat gelijk aan de Hollandse school. De ploeg is zeer sterk in balbezit, speelt goed combinatievoetbal en heeft veel diepgang, zowel over de flanken als door het centrum. Wij moeten zorgen dat we Ajax niet zijn eigen spel laten spelen”, aldus de coach, die denkt dat Ajax haar tegenstander niet zal onderschatten: “Het zijn professionals, ik kan me niet voorstellen dat Ajax geen rekening met ons houdt.”