Verhaal van Özil is er na droomtransfer niet beter op geworden

Mesut Özil blijft kwakkelen met zijn vorm en fysieke gesteldheid, ook na zijn gewenste vertrek bij Arsenal. De Duitse middenvelder staat voorlopig aan de kant met een enkelblessure en mist zo enkele cruciale duels met Fenerbahçe.

In het 1-1 gelijkspel tegen Antalyaspor van afgelopen donderdag ging het mis voor Özil, die door zijn enkel ging. Met een van pijn vertrokken gezicht werd hij per brancard van het veld gedragen. Inmiddels is bekend geworden dat hij een scheurtje in de gewrichtsband van zijn enkel heeft opgelopen.

Voor die blessure staat een herstelperiode van minimaal vier weken en dus is Özil er bijvoorbeeld niet bij als Fenerbahçe in speelronde 31 van de Turkse competitie concurrent Besiktas treft. Winst in dat duel kan de titelkansen van Fenerbahçe aanzienlijk vergroten.

Het blessurenieuws is het volgende vervelende bericht voor Özil, die na zijn vertrek bij Arsenal weinig heeft uit kunnen richten voor zijn nieuwe werkgever. Tot nu toe staat de teller voor de Duitser op zeven wedstrijden, waarvan hij er vier als basisspeler begon en eenmaal de volle negentig minuten speelde. De balans: nul doelpunten en nul assists.

 

Özil maakte op 2 februari zijn eerste speelminuten na 332 dagen zonder voetbal, bij Arsenal speelde hij bijna een jaar geleden zijn laatste wedstrijd. Op 7 maart 2020 werd hij voor het laatst ingezet door manager Mikel Arteta. Op zoek naar speelminuten en eerherstel werd een bijzondere deal met Fenerbahçe gesmeed. Er werd geen transfersom betaald en Fenerbahçe raakt voorlopig ook geen geld kwijt aan salariskosten.

Het in zware geldnood verkerende Fenerbahçe heeft simpelweg sportief succes nodig om de dreiging van een faillissement af te zwakken, maar kan de komende weken dus geen beroep doen op zijn sterspeler. In de weken van de waarheid moet Özil toekijken en dreigt zijn zo gedroomde glansrol in de Turkse titelstrijd op weinig uit te lopen.

 vi.nl

Share article

Latest articles