QN Sport+ Television N.V.

Vermaelen maakt in december eindelijk debuut bij Barça

Er gloort licht aan het einde van de tunnel voor Thomas Vermaelen. De 28-jarige verdediger ligt volgens de Spaanse kranten op koers om binnen drie weken zijn langverwachte debuut voor Barcelona te maken.

De Belg liep tijdens het WK een hamstringblessure op en speelde daarom nog geen minuut voor zijn nieuwe werkgever Barcelona, dat toch echt negentien miljoen euro op tafel legde om de voormalige Ajacied van Arsenal naar Camp Nou te halen. De blessuregevoeligheid van de linkspoot bleek daarbij geen sta-in-de-weg, iets dat later voor veel kritiek zorgde.

Inmiddels liet de Belgische bondscoach Marc Wilmots ook al weten zich zorgen te maken over de fysieke malheur van de verdediger. Vermaelen, die in het verleden door Ajax ook aan RKC Waalwijk werd uitgeleend, zou echter op 3 december in het bekerduel bij Huesca zijn debuut kunnen maken als hij geen terugslag krijgt.

Voor Barcelona was er meer goed nieuws. Andrés Iniesta, die net als Vermaelen het laatste Champions League-duel bij Ajax (0-2) moest missen, is eveneens op de weg terug. Hij gebruikt de interlandperiode om weer fit te worden. De verwachting is dat hij voor de eerste wedstrijd na de interlandbreak, als Barcelona Sevilla ontvangt, weer volledig is hersteld van zijn kuitblessure.

vi.nl