Vettel vertrekt bij Red Bull

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel verlaat Red Bull aan het eind van dit seizoen. Dat heeft het Formule 1-team bekendgemaakt. Volgens de BBC neemt hij bij Ferrari de plaats in van Fernando Alonso.

Vettel reed sinds 2009 voor Red Bull en werd wereldkampioen in 2010, 2011, 2012 en 2013. In totaal won hij 38 races voor het team.

Red Bull zegt in een verklaring dat Vettel heeft aangegeven aan het eind van het seizoen te vertrekken. Volgens Red Bull-manager Christian Horner heeft het team van Ferrari de 27-jarige Duitser een “zeer aantrekkelijk aanbod” gedaan, meldt de BBC.

Vettel zelf gaf aan dat hij binnenkort de naam van zijn toekomstige team zal prijsgeven. “Ik loop nergens voor weg, maar soms heb je een nieuwe uitdaging nodig in het leven. En als de kans zich aandient, moet je die grijpen”, liet de Duitser weten.

Het team van Red Bull bestaat volgend jaar uit de huidige coureur Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat. De Rus komt over van het opleidingsteam Toro Rosso, waar Max Verstappen volgend seizoen voor zal rijden.

nos.nl

Share article

Latest articles