Vettel wil kwalificatierace in Austin overslaan

Sebastian Vettel overweegt serieus bij de volgende Formule 1-race in Austin niet van start te gaan in de kwalificatierace.

De viervoudig wereldkampioen van Red Bull moet voor de Grand Prix van de Verenigde Staten zo goed als zeker zijn motor vervangen en aangezien hij dan zijn maximum van vijf krachtbronnen heeft verbruikt in dit seizoen, wacht hem een straf: 10 plaatsen terug in de startopstelling van de race. ‘De regels zijn dit jaar bijzonder streng. Ik denk dat ik beter de kwalificatie op zaterdag kan overslaan, dan hoef ik geen onnodige kilometers te maken met de nieuwe motor.’Als Vettel kiest voor deze ongebruikelijke tactiek, moet hij de race vanuit de pitsstraat beginnen en dat betekent automatisch achteraan sluiten bij de rest van het veld.

Vettel had liever al de nieuwe motor ingebracht bij de Grand Prix van Rusland afgelopen weekeinde, maar nog niet alle onderdelen waren binnen. ‘Ik had beter mijn straf vast kunnen nemen in Sotsji’, meende Vettel, die in Rusland weinig snelheid in zijn bolide bemerkte en pas als achtste werd afgevlagd.

In de WK-stand zakte hij naar de vijfde plaats, met 148 punten minder dan klassementsleider Lewis Hamilton.

ad.nl

Share article

Latest articles