VfL Wolfsburg dieselt naar 1-1

VfL Wolfsburg heeft in eigen huis duur puntenverlies geleden tegen hekkensluiter Hannover 96. In de stad van het geplaagde autoconcern Volkswagen – tevens de hoofdsponsor van de Duitse topclub – werd het teleurstellend 1-1.

Op aangeven van Caligiuri kon de ongedekte Bas Dost in de veertigste minuut ongehinderd binnenkoppen. Vorig weekeinde fungeerde Dost als invaller nog als breekijzer in het met 2-0 gewonnen duel tegen Hertha BSC, zaterdag kreeg hij weer een basisplaats.

Genoeg voor de zege was de goal van de Nederlander niet, want Hannover kwam in de 57e minuut op gelijke hoogte door een fraaie treffer van Hiroshi Kiyotake. De Japanner nam de bal in het strafschopgebied op de borst aan en haalde meteen uit.

In de slotfase kreeg Wolfsburg – tegenstander van PSV in de Champions League – goede kansen om alsnog de zege binnen te slepen, maar het bleef gelijk.

Door het puntenverlies groeit de achterstand van Wolfsburg op koploper Bayern MĂŒnchen opnieuw. De motor hapert bij Wolfsburg al het hele seizoen. Er werd dan wel gewonnen van Frankfurt, Hertha BSC en Schalke, maar het doelpuntloze gelijkspel tegen Ingolstadt en de 1-1 in Keulen waren teleurstellend.

Telesport

Share article

Latest articles