QN Sport+ Television N.V.

Vitesse-schlemiel Rasmussen stevig gestraft na bekerfinale

Vitesse-verdediger Jacob Rasmussen heeft een schorsing van drie duels overgehouden aan zijn onbesuisde overtreding op Ajax-aanvaller Antony. De 23-jarige Deen werd zondag met rood van het veld gestuurd in de finale om de TOTO KNVB Beker.

Rasmussen nam in De Kuip volgens arbiter Björn Kuipers veel te veel risico om zijn tegenstander ernstig te blesseren met zijn actie in 86ste minuut. De verdediger probeerde Antony te stoppen in de buurt van de zijlijn en had met zijn late tackle duidelijk niet de intentie om de bal te spelen. Na de rode kaart voor Rasmussen ging het mis voor Vitesse, dat door een goal van David Neres in de eerste minuut van de extra tijd uiteindelijk met 2-1 verloor.

 

De KNVB heeft bekendgemaakt dat Rasmussen voor drie duels is geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk. De schorsing geldt ook in de competitie. Vitesse moet de verdediger zo missen in de uitwedstrijd tegen concurrent Feyenoord en in het thuisduel met PEC Zwolle. De belangen zijn in de komende speelrondes nog groot voor de Arnhemmers, vanwege de strijd om Europees voetbal. Met nog vijf duels te gaan, staat Vitesse vierde.

vi.nl