Vliegtuig met Onana, Tadic en Gravenberch landt in Denemarken

Vanaf Schiphol-Oost is maandagavond laat een vliegtuig naar Denemarken vertrokken met daarin André Onana, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic. Ajax heeft goede hoop dat het drietal ondanks een eerdere positieve coronatest dinsdagavond alsnog kan uitkomen in de Champions League-wedstrijd tegen Midtjylland.

Toch is het – zo bevestigen bronnen – voor trainer Erik ten Hag te vroeg om te juichen. Het drietal krijgt dinsdag pas de uitslag van de extra Covid-19-test die is afgenomen, nadat het maandag bij de UEFA onverwachts positief had getest. Pas als de nieuwe uitslag negatief is en de Deense autoriteiten en de UEFA het licht op groen zetten, kan Ten Hag in zijn opstelling een plaatsje vrijmaken voor Onana, Gravenberch en Tadic.

Het plotselinge vertrek van de Ajax-spelers was een nieuw hoofdstuk in de soap die zich de hele dag op De Toekomst afspeelde. De medische staf schrok toen in totaal elf spelers van Ajax 1 en Jong Ajax positief testten op Covid-19. Vooral de positieve tests van Onana, Tadic en Gravenberch deden de wenkbrauwen fronsen, omdat zij eerder al corona hadden gehad.

Ajax, dat uiteindelijk met zeventien man naar Midtjylland vertrok, vermoedt dat er bij hen restanten van het virus zijn aangetroffen, waardoor bij de UEFA test alle alarmbellen afgingen. Ten Hag zei tijdens de persconferentie al dat sommige van de positief geteste spelers in Nederland (en vorige week in Italië) gewoon mochten voetballen.

Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen zijn wel in Nederland achtergebleven. Zij kregen voor de eerste keer een positieve uitslag en mogen sowieso niet spelen.

Telesport

Share article

Latest articles