‘Voor Barcelona was ik een machine, hier werd ik meer mens’

Robert Lewandowski is bij Barcelona ‘meer mens geworden’. Daarvoor was hij ‘een machine’.                            Lewandowski (35) erkent dat hij niet meer de killer is die bij Bayern München het ene na het andere record verbrak. Op zijn hoogtepunt maakte hij voor die club 41 doelpunten. Het jaar erop was Lewandowski verantwoordelijk voor 35 goals. In Spanje stond de teller op 23 goals en zeven assists.

 

‘Voor Barcelona was ik een machine, hier werd ik meer mens’, vertelt hij aan AS. ‘Veel van de reacties over de goals die ik gemaakt heb waren ongelooflijk, zeker in het seizoen waarin ik 41 keer scoorde. Het verbreken van records is niet meer mijn primaire doel. Het belangrijkste is om mijn team te helpen winnen en genieten van de wedstrijd. Begrijp me niet verkeerd: ik wil nog steeds succes hebben en veel scoren, maar ik ben niet meer zo vasthoudend als vroeger.’ Een club uit Saoedi-Arabië wilde Lewandowski afgelopen zomer oppikken bij Barcelona. ‘Maar daar heb ik niet over nagedacht’, zegt hij. ‘Ik ben blij in Barcelona. Blij met het team, de stad en mijn familie. Voor de coronaperiode, speelde ik met het idee om naar de Major League Soccer te gaan, maar toch ben ik van gedachten veranderd. Nu vind ik het moeilijk voor te stellen om daarheen te gaan.’

vi.nl

tromoto nv

Share article

Latest articles