QN Sport+ Television N.V.

Voorbeschouwing: Mexico – Zweden (World Cup Groep F)

Mexico speelt zijn derde groepswedstrijd tegen Zweden. Ondanks twee zeges zijn de Mexicanen nog niet helemaal zeker van een plaats in de achtste finales. Zweden weet dat het hoogstwaarschijnlijk een driepunter nodig heeft.

Mexico: Goede start van het WK

De Mexicaanse nationale ploeg gaf in de eerste wedstrijd zijn visitekaartje af. Tegen wereldkampioen Duitsland kwam El Tri bijzonder sterk voor de dag en werd er met 1-0 gewonnen. In de tweede wedstrijd, die tegen Zuid-Korea, was het over het geheel beschouwd minder spectaculair, maar door een nieuwe zege (2-1) kraaide daar in Mexico geen haan naar. Met zes uit twee staan de Midden-Amerikanen er nu uitstekend voor.

Toch is een plaats bij de laatste zestien nog niet geheel zeker. Zuid-Korea zou heel goed in deze groep puntloos kunnen blijven. Bij een nederlaag tegen Zweden (en een Duitse zege op de Koreanen) staan er dan drie ploegen op zes punten. Het doelsaldo moet er dan voor zorgen dat we afscheid kunnen nemen van een van de drie. De opdracht voor Mexico is overduidelijk: als de ploeg minimaal een gelijkspel behaald, dan gaat men als nummer een naar de volgende ronde.

Vermoedelijke opstellingOchoa – Alvarez, Ayala, Moreno, Gallardo – Herrera, Guardado – Layun, Vela, Lozano – Hernandez

Zweden: Overwinning vereist

De Zweden waren zaterdag dichtbij een stunt. In de wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Duitsland kwamen de geelblauwen door een fraaie treffer van oude bekende Ola Toivonen verrassend op een 0-1 voorsprong. Het zat de ploeg niet mee, want eigenlijk had het land voor de rust een strafschop moeten krijgen. Na de thee ging het mis voor de Scandinaviërs. Deels had Zweden dit aan zichzelf te wijten. De ploeg trok zich steeds verder terug op eigen helft. Het resultaat was dat er met 2-1 werd verloren.

De frustratie na afloop was groter, maar de ploeg heeft zeker nog kansen op de volgende ronde. Waarschijnlijk moet er dan dus wel worden gewonnen van Mexico, een van de beter spelende ploegen op dit WK. ‘Mexico heeft individueel vaardige spelers, en ze zijn sterk in de counter,’ wist aanvoerder Andreas Granqvist. Daar zal Zweden voor op moeten passen, maar de ploeg zal toch enig risico moeten nemen. Een overwinning is geboden, aangezien Duitsland waarschijnlijk wel weet te winnen van Zuid-Korea.

  • Vermoedelijke opstellingOlsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Larsson, Ekdal, Claesson, Forsberg – Berg, Toivonen