QN Sport+ Television N.V.

Voorbeschouwing: Zuid-Korea – Duitsland (World Cup Groep F)

Duitsland ontsnapte in de wedstrijd tegen Zweden. Hierdoor heeft de ploeg plaatsing voor de achtste finales nog in eigen hand. De derde groepswedstrijd tegen Zuid-Korea zou geen problemen op mogen leveren.

Zuid-Korea: Te weinig kwaliteiten

Zuid-Korea is na twee duels op dit WK al uitgeschakeld. De voorbereiding van de Aziaten op deze eindronde verliep al niet echt prettig, en die zwakke lijn werd de afgelopen anderhalve week doorgetrokken. De Koreanen verloren hun eerste wedstrijd met 1-0 van Zweden. De druk voor het tweede groepsduel, dat tegen Mexico, stond er dus op. Aan de instelling van de Koreanen lag het zeker niet, die was voorbeeldig, maar er werd opnieuw verloren, ditmaal met 1-2.

Met nul punten uit twee wedstrijden is de achtste finale uit zicht geraakt. Op zich is dit geen schande, met Zweden, Mexico en Duitsland als tegenstanders. Een matig WK is ook niets nieuw voor Zuid-Korea, dat op het wondertoernooi van 2002 na, eigenlijk altijd al snel wordt uitgeschakeld. Wellicht kan bondscoach Tae-Yong Shin voor dit duel enkele andere spelers een kans geven. Hij zal hier alleen niet in overdrijven – bij een ruime nederlaag tegen de Duitsers is de ploeg ook niet gebaat.

  • Vermoedelijke opstellingH.-W. Cho – Y. Lee, H.-S. Jang, Y.-G. Kim, M.-W. Kim – S.-J. Ju, S.-W. Lee – J.-S. Lee, Moon – H.-C. Hwang, Son

Duitsland: Ontsnapping tegen Zweden

Duitsland maakt het zichzelf op dit WK niet gemakkelijk. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Mexico (0-1) moest het tweede duel worden gewonnen. Tegen Zweden begon Die Mannschaft goed aan de wedstrijd. De openingstreffer bleef echter uit, waarna het minder werd aan Duitse zijde. De problemen werden echt groot toen Zweden op voorsprong kwam. Na de rust knokten de Duitsers zich terug. Marco Reus maakte gelijk, waarna Toni Kroos diep in de blessuretijd de winnende 2-1 binnenknalde.

Julian Brandt kwam gisteren nog een keer terug op de vermeende groepsvorming binnen de selectie. ‘Ik vind de sfeer aangenaam. Door de winst op Zweden is die nog beter geworden,’ stelde de jonge aanvallende middenvelder. ‘Iedereen praat ook gewoon met elkaar. Maar is het normaal dat je niet met iedereen beste vrienden bent.’ Brandt mocht in de vorige wedstrijden kort invallen – wellicht krijgt hij tegen de Koreanen meer speelminuten.

Jerome Boateng kreeg twee gele kaarten in de wedstrijd tegen Zweden. Hij is dus geschorst voor de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Zijn plaats zal waarschijnlijk worden overgenomen door Mats Hummels, die na een lichte blessure weer inzetbaar is. Sebastian Rudy is een twijfelgeval voor de wedstrijd van woensdag.

  • Vermoedelijke opstellingNeuer – Kimmich, Rüdiger, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Müller, Reus, Draxler – Werner

Bron : VW.net