QN Sport+ Television N.V.

Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij (84) overleden

EINDHOVEN – Voormalig PSV-voorzitter en erelid Harry van Raaij is overleden, meldt de Eindhovense club. Hij werd 84 jaar.

„Een groot PSV’er is niet meer. Rust zacht, Meneer Van Raaij”, schreef PSV op Twitter.

Hij leidde PSV tussen 1996 en 2004. Daarvoor was Van Raaij jarenlang penningmeester bij de Eindhovense club. In het dagelijks leven was Van Raaij manager bij Philips.

Van Raaij groeide uit tot een van van voornaamste voorzitters van de club en was erg geliefd. In 2004 werd hij zelfs verkozen tot belangrijkste bestuurder uit de 50-jarige geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal.

Onder zijn leiding breidde PSV het Philips-stadion en trainingscomplex De Herdgang uit en waren er de nodige sportieve successen: onder meer vier landskampioenschappen en één KNVB-beker. De markante voorzitter wist Phillip Cocu na zijn periode bij FC Barcelona te verleiden tot een terugkeer naar de club als speler en Guus Hiddink voor een tweede termijn als coach.

Van Raaij was ook een graag geziene gast bij de media, omdat hij meestal eerlijk zei waar het op stond en ook de nodige zelfspot kende. Hij kon hartelijk lachen om zijn persiflage door cabaretier Erik van Muiswinkel. Ook na zijn aftreden als voorzitter bleef Van Raaij de club volgen en bezocht hij de wedstrijden. Hij was sinds 1990 erelid.

Telesport