Voorstel van Europese clubs: WK 2022 in april/mei

De bond van Europese voetbalclubs ECA heeft vandaag een nieuw voorstel ingediend bij de FIFA voor het WK van 2022 in Qatar. Een speciale werkgroep van de wereldvoetbalbond onderzoekt de opties om het WK niet in de zomer, maar in januari en februari of november en december te houden. De ECA wil dat ook de periode april/mei op het lijstje met te onderzoeken opties komt.

‘De ECA is inderdaad bezig alternatieven te zoeken voor de periodes januari/februari en november/december’, liet de bond weten. ‘April/mei lijkt een goede optie. Ons officiĂ«le voorstel met alle details zullen we op 3 november presenteren bij de FIFA. Dan gaan we daar ook over met de wereldvoetbalbond in overleg.’

Het WK van 2022 in het oliestaatje is al vanaf de toewijzing onderwerp van discussie. Zo werd meteen geconstateerd dat het in de zomer veel te heet is in Qatar om een WK af te werken. FIFA-voorzitter Sepp Blatter beaamde dat in september van dit jaar. ‘We hebben al gezegd dat we niet in de zomer kunnen spelen in Qatar. We moeten in de winter voetballen’, aldus de bejaarde Zwitser vorige maand.

Qatar had voor de toewijzing gezegd voor techniek te kunnen zorgen die de stadions in de zomer koel kan houden. De Qatarezen zeggen daar nog steeds voor te kunnen zorgen, maar de belangrijke personen en instanties in de voetbalwereld hebben vrijwel unaniem aangedrongen op verplaatsing van het evenement. De ECA zou het toernooi liefst niet in de winter zien, omdat dat de Europese competities ontregelt.

ad.nl

Share article

Latest articles