Vrees wordt werkelijkheid: abrupt afscheid David Silva (37)

David Silva stopt met voetballen. De 37-jarige Spanjaard van Real Sociedad heeft dat donderdag bekend gemaakt. Aanleiding voor dit abrupte einde is een kruisbandblessure die de fijnbesnaarde middenvelder vorige week opliep.

‘Vandaag is een treurige dag voor mij, ik zeg vaarwel aan hetgeen waar ik mijn hele leven aan heb gewijd’, aldus Silva in een video. ‘Ik zeg mijn collega’s vaarwel, ze zijn familie voor me. Dank jullie wel dat jullie me zo thuis hebben laten voelen’, besloot de Spanjaard die we kennen van onder meer Valencia, Manchester City en Real Sociedad.

 tromoto nv

Het is extra treurig omdat Silva, die al had aangekondigd het na het aanstaande seizoen sowieso voor gezien te houden, met zijn club de Champions League in zou gaan. Voor Real Sociedad wordt dat de eerste keer in tien jaar tijd. Na de blessure was de vrees al dat Silva zijn voetbalschoenen zou opbergen, nu is die werkelijkheid geworden.

 

De spelmaker heeft een imponerende prijzenkast opgebouwd: vier landstitels en twee FA Cups met Manchester City, de Copa del Rey met Sociedad en met zijn nationale ploeg de EK’s van 2008 en 2012 alsmede de heilige graal: het WK in 2010.

vi.nl

Share article

Latest articles