QN Sport+ Television N.V.

VS dient uitleveringsverzoek FIFA-bobo’s in

De Verenigde Staten hebben woensdagavond het uitleveringsverzoek ingediend bij de Zwitserse autoriteiten voor de zeven van corruptie beschuldigde officials van wereldvoetbalbond FIFA. Het zevental werd in mei gearresteerd op verdenking van omkoping, afpersing en het witwassen van geld.

Dat heeft de Zwitserse justitie donderdagochtend bekend gemaakt. De verdachte FIFA-bobo’s, die op dit moment nog vastzitten in Zwitserland, werden aan de vooravond van de veelbesproken voorzittersverkiezing opgepakt in Zürich. Daar werd kort na de arrestaties Sepp Blatter tot nieuwe FIFA-voorzitter verkozen, om vervolgens vier dagen later zijn aftreden alsnog bekend te maken.

Een van de zeven functionarissen is Jeffrey Webb. De vijftigjarige Webb is een van de vicevoorzitters van de FIFA en werd lange tijd genoemd als een mogelijke opvolger van FIFA-preses Sepp Blatter.

Naast Webb moeten ook Eduardo Li, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel, José Maria Marin, Julio Rocha en Costas Takkas voor de Amerikaanse rechter verschijnen, al kunnen ze nog wel in beroep gaan tegen de uitlevering. Het formele verzoek is overigens geen verrassing. In mei werd ook al uitgesproken dat op den duur om uitlevering gevraagd zou worden.

Bron: vi.nl