Waanzinnig: rolstoeltennisster Diede de Groot wint twaalfde (!) grand slam op een rij

tromoto nv

NEW YORK –¬†Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft op de US Open haar twaalfde grandslamtoernooi op een rij gewonnen. De nummer 1 van de wereld liet in de finale de Japanse Yui Kamiji met 6-2 6-2 kansloos. De partij in het Louis Armstrong Stadium, het tweede stadion van Flushing Meadows, duurde 74 minuten.

De 26-jarige De Groot verloor in 2020 op Roland Garros voor het laatst een wedstrijd op een grand slam. Het toernooi in Parijs werd toen vanwege de uitbraak van het coronavirus eenmalig in het najaar, na de US Open, gespeeld. De Groot was al voor de zesde keer op een rij de beste in New York. Het was al haar twintigste grandslamtitel in totaal.Tijdens de mannenfinale tussen Novak Djokovic en Daniil Medvedev werd De Groot kort gehuldigd in het Arthur Ashe Stadium. Ze kreeg na de eerste set van Djokovic – Medvedev een luid applaus van de Amerikaanse fans.

Gabriela Dabrowski en Erin Routliffe hebben op de US Open de titel veroverd in het vrouwendubbelspel. De Canadese en de Nieuw-Zeelandse versloegen in de finale de Duitse Laura Siegemund en de Russin Vera Zvonareva met 7-6 (9) 6-3. De twee sets duurden 2 uur en 15 minuten. Voor beiden is het de eerste grandslamtitel in het vrouwendubbelspel uit hun loopbaan. Opmerkelijk genoeg verloor Routliffe op alle andere drie de grandslamtoernooien van dit jaar in de eerste ronde. Dabrowski (31) en Routliffe (28) waren als zestiende geplaatst in New York.

Telesport

Share article

Latest articles