QN Sport+ Television N.V.

Warriors en Bucks klaren klus en bereiken halve finales play-offs

Golden State Warriors en Milwaukee Bucks hebben zich allebei geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de NBA. In de best-of-seven-serie wist zowel de Warriors (tegen Denver Nuggets) als de Bucks (tegen Chicago Bulls) de klus te klaren in de vijfde wedstrijd (4-1).

Bij Golden State Warriors stonden de sterspelers weer eens op in het Chase Center. Stephan Curry en Nikola Jokic waren allebei goed voor dertig punten. Ze leverden daarmee een belangrijke bijdrage in de zege van 102-98. Het duel ging alle kanten waarbij het halverwege zelfs 48-48 stond. Na het derde kwart hadden de Nuggets, die de vorige wedstrijd wonnen, de leiding genomen: bij winst van hen zou er een zesde wedstrijd gespeeld moeten worden. Maar zover kwam het niet. De ploeg van Steve Kerr nam in het vierde kwart de leiding vanaf 86-84 en kwam daarna niet meer op achterstand.

De Warriors moeten het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van de ontmoeting Memphis Grizzlies en Minnesota Timberwolves. De stand daar in de best-of-seven-serie is 3-2 voor de Timberwolves.

Eastern Conference

In de Eastern Conference is het Milwaukee Bucks gelukt om de halve finales te bereiken. Het vijfde duel met Chicago Bulls, in Chicago, werd een simpele prooi voor de Bucks: 100-116. Giannis Antetokounmpo nam 33 punten voor zijn rekening voor de regerend NBA-kampioen.

DTSNV

In het United Center wist de uitploeg op eenvoudige wijze te voorkomen dat er nog een zesde wedstrijd gespeeld zou moeten worden.

 

 

Bron:Espn.nl