Golden State Warriors heeft in de NBA in extremis een zege geboekt op Memphis Grizzlies. De ploeg won in het eigen Chase Center met 122-120.

De Warriors keken in het vierde kwart tegen een achterstand aan, maar knokten zich terug. De zege was binnen bereik, maar met nog 1:14 op de klok raakten de Warriors Curry kwijt. De sterspeler gooide zijn mondbitje weg en werd vervolgens weggestuurd.

De wedstrijd stevende af op overtime, maar een seconde voor het einde van de reguliere speeltijd sloeg Jordan Poole toe en bezorgde daarmee Golden State Warriors de zwaarbevochten overwinning.

76ers blijven winnen

Philadelphia 76ers boekte de zesde zege op rij. De Sixers waren in het eigen Wells Fargo Center ook te sterk voor Brooklyn Nets. Het werd 137-133.

Tyrese Maxey was verantwoordelijk voor 27 punten, Joel Embiid nam er 26 voor zijn rekening. Aan de zijde van de Nets waren Seth Curry en Kyrie Irving goed voor respectievelijk 32 en 30 punten, maar zij wisten hun ploeg niet aan een zege te helpen.

Na het eerste kwart was het al 41-41. Het was de eerste keer dit seizoen dat beide ploegen minimaal 40 punten maakten in het eerste kwart van een NBA-wedstrijd. Halverwege het duel stond het 75-65.

Voor James Harden was het een weerzien met zijn vorige club. De 33-jarige Harden kwam tot 23 punten en 7 assists namens de thuisploeg.

De Sixers zijn door de goede reeks nu de nummer 2 van de Eastern Conference, Brooklyn Nets staat vierde.