QN Sport+ Television N.V.

Weer incident in NBA, flesje richting Kyrie Irving

De toeschouwers zijn terug in de NBA, maar dat heeft wel geleid tot een reeks incidenten. Kyrie Irving van Brooklyn Nets kreeg na de overwinning op Boston Celtics (141-126) een flesje water vanaf de tribune naar zich toe gegooid. „We worden behandeld alsof we in een menselijke dierentuin zijn”, zei Irving, die met zijn ploeg een voorsprong van 3-1 nam in de best-of-sevenserie.

Het flesje vloog rakelings langs het hoofd van de 29-jarige Amerikaan, die tussen 2017 en 2019 voor de Celtics speelde. Beveiligers wisten de dader snel te pakken te krijgen. Hij werd met handboeien om de TD Garden uitgevoerd. „Helaas is ook sport op een kruispunt aangekomen waarbij heel wat oude wegen samenkomen”, aldus Irving. „Er is sprake van onderliggend racisme. De mensen hier vinden dat ze het recht hebben om zoiets te doen.”

„Ik weet dat iedereen vanwege de pandemie 1,5 jaar thuis heeft gezeten, mensen zijn daardoor gespannen”, zei ploeggnoot Kevin Durant. „Maar als je naar zulke wedstrijden gaat, moet je beseffen: deze mannen zijn ook gewoon mensen. We zijn geen dieren, we zitten niet in het circus. Als je naar een wedstrijd komt, draait het niet alleen om jou als fan. Toon een beetje respect voor de sport. De mensen in Boston zijn waarschijnlijk nog steeds boos op Kyrie, maar dat is geen reden om zo kinderachtig te doen. Hopelijk hoeven we hier dit jaar niet meer terug te komen.” De Nets kunnen zich dinsdag in New York verzekeren van een plek in de tweede ronde van de play-offs.

Afgelopen week vonden meerdere incidenten plaats. Zo kreeg Russell Westbrook (Washington Wizards) in Philadelphia een bak popcorn over zich heen gegooid. In New York spuugde een toeschouwer naar Trae Young (Atlanta Hawks). De daders zijn voorlopig niet meer welkom in de NBA. Utah Jazz schorste drie toeschouwers voor het racistisch bejegenen van familieleden van Ja Morant (Memphis Grizzlies).

 

 

Bron:Telegraaf.nl