QN Sport+ Television N.V.

Weer mijlpaal voor Lakers-vedette Kobe Bryant in NBA

kobe bryant

Kobe Bryant heeft zondag in het duel met de Toronto Raptors wederom een mijlpaal bereikt. De 36-jarige ster van de Los Angeles Lakers noteerde in de 129-122 zege van zijn ploeg zijn zesduizendste assist.

Bryant is de eerste spelers in de geschiedenis van de NBA die minimaal 30.000 punten en 6.000 assists achter zijn naam heeft staan.

De shooting guard, bezig aan zijn negentiende seizoen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld, is een van de zes spelers die meer dan 30.000 punten heeft gemaakt. Hij staat nu vierde op die lijst met 32.153 punten, nog slechts 139 minder dan de nummer drie Michael Jordan.

De voormalig sterspeler van de Chicago Bulls kwam in zijn loopbaan niet verder dan 5633 beslissende passes. Bryant staat 31e op de lijst met meeste assists aller tijden. Die wordt aangevoerd door voormalig Utah Jazz-vedette John Stockton met 15.806.

Topscorer

Bryant kende sowieso een goede wedstrijd tegen de Raptors, de ploeg waartegen hij in 2006 zijn persoonlijk record van 81 punten in één wedstrijd neerzette. De vijfvoudig NBA-kampioen was goed voor een ‘triple-double’ van 31 punten, 11 rebounds en 12 assists.

De Lakers kennen tot nu toe wel een slecht seizoen. De overwinning tegen Toronto, koploper van de Eastern Conference, betekende pas de vierde zege van het jaar, tegenover dertien nederlagen.

Bryant komt dit seizoen terug van een zware knieblessure, maar is voorlopig topscorer in de NBA met een gemiddelde van 26,4 punten per wedstrijd.

Spurs

Regerend kampioen San Antonio Spurs boekte tegen de Boston Celtics de twaalfde zege van het seizoen en de zevende op rij: 111-89. Coach Gregg Popovich keerde terug op de bank, nadat hij twee wedstrijden had gemist vanwege een kleine medische ingreep.

De Memphis Grizzlies, koploper in de Western Conference, zegevierden tegen de Sacramento Kings voor de vijftiende keer dit seizoen: 97-85. De grote mannen Zach Randolph (22 punten) en Marc Gasol (18 punten) waren wederom zeer belangrijk voor de ploeg van coach David Joerger.

De Golden State Warriors bleven met hun veertiende overwinning, 104-93 tegen de Detroit Pistons, in het spoor van de Grizzlies. De ploeg van coach Steve Kerr heeft nu negen duels op rij gewonnen.

Door: NU.nl