QN Sport+ Television N.V.

Weghorst valt als een blok voor United: ‘Ik hoop te blijven’

Voor Wout Weghorst is 2023 geweldig begonnen. Na het versieren van een toptransfer naar Manchester United was de lange aanvaller woensdagavond in de League Cup voor het eerst trefzeker namens de ploeg van Erik ten Hag. Weghorst is lovend over zijn nieuwe club.

‘De eerste week is volgens mij goed gegaan. Nu is het aan mij om te leveren en het team zo goed mogelijk te helpen. Ik heb er best vertrouwen in dat ik daar een rol ik kan spelen’, aldus de van Championship-club Burnley gehuurde Weghorst tegenover The Independent. Gevraagd naar zijn houding tegenover een eventueel langer verblijf op Old Trafford, kwam Weghorst met een enthousiast antwoord.

‘Natuurlijk. Het is een enorme club, dus ik zal alles proberen zo goed mogelijk te doen. Als het van beide kanten bevalt, dan is het natuurlijk een goede optie. Ik ben hier nu een week en ik zie meteen hoe groot de club is, in alles. De faciliteiten, maar ook de kwaliteiten in het team’, aldus Weghorst, die nu vier thuiswedstrijden op rij heeft om zich aan zijn nieuwe publiek te presenteren.

 

Zaterdag komt Reading op bezoek in de FA Cup. Ook Crystal Palace en Leeds United (Premier League) en Nottingham Forest (return halve finale League Cup) reizen binnenkort naar Old Trafford. Na de 0-3 zege, met dus een treffer van Weghorst, in de heenwedstrijd woensdagavond lijkt die return een formaliteit. In de finale heeft United dan de kans om zijn eerste prijs sinds 2017 te pakken.

vi.nl