QN Sport+ Television N.V.

Wereldkampioen Hamilton denkt alleen aan zichzelf

Met de wereldtitel op zak kan Lewis Hamilton het rustig aan doen, maar de Britse kopman van Mercedes is niet van plan zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg te gaan helpen.

Rosberg strijdt in de laatste drie races van het Formule 1-seizoen met landgenoot Sebastian Vettel om de tweede plaats in het WK. Vettel heeft vier punten meer dan Rosberg.

,,Het team heeft de constructeurstitel ook al binnen, dus ik zie niet in waarom ik Nico moet gaan helpen”, zei Hamilton donderdag laconiek in Mexico-Stad, waar zondag voor het eerst in 23 jaar de Grote Prijs van Mexico wordt verreden. ,,Ik ben hier om de race te winnen, ik wil dolgraag mijn stempel drukken op onze terugkeer in Mexico. Maar de druk is eraf, ik ga vooral genieten.”

De Brit verzekerde zich zondag met winst van de GP van de Verenigde Staten van titelprolongatie. De kritiek die Hamilton na de race kreeg van Rosberg deed hem niets. ,,Ik heb daar geen problemen mee. Misschien moet ploegbaas Toto Wolff even met Nico apart gaan zitten om te horen wat hem dwars zit. We hebben natuurlijk geen zin in spanningen binnen het team”, zei Hamilton.

Bron: ad.nl