Wereldkampioen Lahm stopt als international

Philipp Lahm stopt als international van Duitsland. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB vrijdagochtend bevestigd. Het nieuws werd eerder al door de Duitse sportkrant Bild de wereld ingebracht.

‘Philipp heeft me vanochtend gebeld en persoonlijk op de hoogte gesteld van zijn besluit’, aldus president Wolfgang Niersbach van de DFB. ‘Ik merkte in dat gesprek al snel dat het kansloos was om hem nog om te praten. Hij was 10 jaar lang niet alleen een bepalende speler, maar ook een absoluut voorbeeld bij de nationale ploeg. Ik heb hem voor al zijn inzet bedankt.’

De 30-jarige Lahm zou op het hoogtepunt willen stoppen. De verdediger annex middenvelder van Bayern M√ľnchen was een van de sleutelspelers van de Duitsers, die zich voor de vierde keer tot wereldkampioen kroonden door Argentini√ę zondag in de finale na verlenging met 1-0 te verslaan.

Volgens Bild had Lahm zijn beslissing al kort na de finale genomen. ‘Ik heb maandag al aan bondscoach Joachim L√∂w gezegd dat ik me terug zou trekken’, verklaarde Lahm. ‘Tijdens het afgelopen seizoen is het idee om te stoppen steeds sterker geworden.’

Lahm kwam in totaal 113 keer uit voor de ‘Mannschaft’. Zijn debuut was op 18 februari 2004 in de wedstrijd tegen Kroati√ę, die door Duitsland met 2-1 werd gewonnen. Tijdens zijn interlandcarri√®re was hij vijf keer trefzeker.

ad.nl

Share article

Latest articles