Wereldkampioen Marc Marquez komt met schrik vrij na harde val op gevreesde baan

Zesvoudig wereldkampioen Marc Marquez is tijdens de vrije training voor de GP van Spanje in de MotoGP ten val gekomen. De schade viel mee. Zijn team Honda meldde dat de 28-jarige motorcoureur „geen zware blessures maar slechts een kneuzing” aan zijn val heeft overgehouden.

Het trainingsongeval gebeurde uitgerekend op het circuit van Jerez, waar hij vorig jaar bij een val zijn rechterarm brak die hem negen maanden revalidatie kostte. Dat gebeurde in juli tijdens de eerste race in het vanwege de coronapandemie uitgestelde seizoen. Marquez maakte vorige maand in de GP van Portugal zijn rentree nadat hij enkele keren was geopereerd.

Scooter

Nadat hij vrijdag tijdens de eerste training al geklaagd had over „een gebrek aan kracht”, verloor hij zaterdag bij een snelheid van 180 kilometer per uur de macht over het stuur in bocht zeven. De motor en berijder kwamen na een flinke schuiver tot stilstand, waarna Marquez op een scooter kon terugkeren in de pits.

Pole voor Quartararo

Fabio Quartararo veroverde poleposition. De MotoGP-rijder van Yamaha was de snelste in de kwalificaties. Quartararo pakte in de vorige Grand Prix, die van Portugal, ook al de pole. Hij zegevierde in de laatste twee races en leidt in het wereldkampioenschap.

De Italiaan Franco Morbidelli (Yamaha) noteerde de tweede tijd en mag zondag schuin achter Quartararo vanaf de eerste startrij vertrekken. De Australiër Jack Miller (Ducati) start als nummer 3 uit de kwalificatie ook vanaf de voorste rij.

Marquez begint vanaf de 14e positie. Na zijn valpartij en onderzoek in het ziekenhuis was hij op tijd terug voor de kwalificatie, maar daarin had hij moeite om het ritme te vinden, met een een plek op de vijfde startrij als resultaat.

 

 

Bron:Telegraaf.nl

Share article

Latest articles