Wielrenster Tachana Dalger geniet van korte vakantie

PARAMARIBO¬†– Tachana Dalger is al ruim twee weken in Suriname. De meervoudig wielrenster van het jaar was er om de feestdagen met familie en vrienden door te brengen. ‚ÄúHet voelt goed aan om na negen maanden Covid-stress weer in Suriname te zijn. Home sweet home‚ÄĚ, klinkt het vrolijk in gesprek met de Ware Tijd.

Hoewel ze op vakantie in eigen land is, zit Dalger niet stil. “Ik breng de helft van mijn tijd met de familie door en de andere helft gebruik ik om te trainen”, vertelt ze. De wielrenster heeft specifieke opdrachten meegekregen, waarop zij zich gedurende haar verblijf in Suriname moet richten. “Het gaat om een bepaald schema waarop ik mij moet focussen.”

De wielrenster moet vooral kracht opbouwen. De gang naar de gym is daarom een must, maar omdat die sinds 24 december zijn gesloten moet zij bepaalde oefeningen thuis doen. Verder moet zij op de fiets op een zwaar verzet trappen, wat bijdraagt aan haar snelheid. Dalger hoopt eind januari terug te kunnen keren naar Trinidad en Tobago om zich verder voor te bereiden op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen baanwielrennen van begin april in Peru.

Verder zijn in de planning de Caribische kampioenschappen van juli op Guadeloupe en andere internationale wedstrijden. Het luchtruim is alleen opengesteld voor essentieel vliegverkeer, maar Dalger verwacht geen problemen om terug te keren naar het eiland. Na aankomst in Suriname ging de wielrenster geheel volgens de protocollen zeven dagen in quarantaine. Ze verbleef in Queen’s Appartement.

Dwtonline.com

Share article

Latest articles