QN Sport+ Television N.V.

Wimbledon-speler Kyrgios aangeklaagd voor mishandeling ex-vriendin

LONDEN – Niet alleen op Wimbledon, maar ook buiten de baan blijft hij de gemoederen bezighouden. De Australische tennisser Nick Kyrgios is aangeklaagd voor het mishandelen van zijn ex-vriendin en moet volgende maand voor de rechter verschijnen. Dat hebben de Australische instanties dinsdagmiddag bevestigd.

„De politie van ACT (Australian Capital Territory, red.) kan bevestigen dat een 27-jarige man uit Watson op 2 augustus voor de ACT-rechtbank zal verschijnen in verband met een aanklacht van mishandeling na een incident in december 2021”, aldus een Australische woordvoerder.

Het incident gebeurde vorig jaar in december in de Australische hoofdstad Canberra. De 27-jarige Kyrgios zou zijn ex-vriendin hardhandig vastgegrepen hebben. Dat meldt het Australische nieuwsmedium Canberra Times.

Geen commentaar

Volgens advocaat Jason Moffett is Kyrgios op de hoogte van de aanklacht. „De aard van de beschuldiging is ernstig en de heer Kyrgios neemt de beschuldiging zeer serieus. Aangezien de zaak onder de rechter is, heeft hij op dit moment geen commentaar, maar te zijner tijd zullen we een persbericht uitbrengen.”

De 27 jaar oude Kyrgios, die het woensdag in de kwartfinales opneemt tegen de Chileen Cristian Garin, kan een celstraf van maximaal twee jaar krijgen.

DTSNV

 

 

 

Bron:Telegraaf.nl