Wimbledon-verrassing Lulu Sun ziet halve finale als sneeuw voor de zon verdwijnen: Donna Vekic in drie sets te sterk

LONDEN – Donna Vekic heeft voor het eerst de halve finales van Wimbledon bereikt. De 28-jarige Kroatische maakte in de kwartfinale een einde aan het Wimbledon-avontuur van de Nieuw-Zeelandse qualifier Lulu Sun: 5-7 6-4 6-1.

tromoto nv

Vekic is de nummer 37 van de wereldranglijst. Ze haalde eerder twee keer de kwartfinales op een grand slam, in 2019 op de US Open en vorig jaar op de Australian Open. Voor Sun was het de eerste deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. Ze bereikte via de kwalificaties het hoofdschema en schakelde daarin in de vierde ronde de Britse hoop Emma Raducanu uit.

In de halve finale treft Vekic eveneens een tennisster die nog niet eerder de laatste vier haalde op het Londense grastoernooi. Ze neemt het op tegen de winnares van de kwartfinale tussen de Italiaanse Jasmine Paolini en de Amerikaanse Emma Navarro.

Vekic emotioneel

Vekic kreeg in de eerste set de eerste breakpoints, maar kon die niet verzilveren. Dat lukte Sun wel op 5-5 bij haar tweede breakpoint. Ze serveerde daarna de set uit. De 23-jarige Nieuw-Zeelandse won haar games ook overtuigend in de tweede set tot de stand van 4-3 in het voordeel van Vekic. Ze brak de Kroatische daarna meteen terug, maar verloor alsnog de set met het tweede gameverlies op rij.Die klap kwam de nummer 123 van de wereldranglijst in haar achtste partij op rij op Wimbledon niet meer te boven. Ze zag Vekic uitlopen naar 5-0 en kon geen partij meer bieden in de opslagbeurten van de Kroatische. Die benutte op 40-0 haar eerste matchpoint.Gevraagd naar haar vele blessures in de afgelopen jaren in het interview op de baan werd Vekic emotioneel. „Ik heb een volle box met mensen. Zonder hen had ik hier niet gestaan. Het was een heel zware wedstrijd. Ze speelde ongelofelijk en heeft me tot het uiterste gedreven”, zei ze over Sun.

Bron: Telegraaf.nl | Hoofdfoto: © ANP/HH Donna Vekic balt haar vuist.

Share article

Latest articles