QN Sport+ Television N.V.

Winter ziet ondanks flinke nederlaag positieve punten

Na de barslechte 2de helft leed Suriname sinds de intrede van diaspora de zwaarste nederlaag; in juni 2021 verloor Natio met 0-4, de WK 2022 – kwalificatie kwam toen aan zijn einde.

Terugblikkend op de wedstrijd zegt interim-bondscoach het jammer te vinden dat het fout ging in de 2de helft, maar dat er ver van tevoren gezegd was dat het resultaat niet het belangrijkste was.

Over de vraag of het misging bij het vervangen van Hahn voor Kort, zegt de oefenmeester de 2de sluitpost niks kwalijk te nemen; Kort blunderde ongelukkig bij het openingsdoelpunt van de wedstrijd en daarna liep het heel snel mis. Ook vindt hij het niet eerlijk Kort met de in goede vorm verkerende Hahn te vergelijken, omdat laatstgenoemde veel meer speelritme heeft en ook nog op het hoogste niveau speelt.

Waar het ook goed misging, was het inbrengen van verscheidene wissels; hieromtrent geeft de trainer aan het belangrijker te hebben gevonden de spelers in actie te zien.

De ex-internazionale speler kondigt binnen onbepaalde tijd aan of hij verder gaat met Natio of niet; tot zover staat hij er wel nog voor open.