WK lijkt voorbij voor De Jong

Het WK lijkt voorbij voor Nigel de Jong. Het definitieve oordeel zal pas over twee Ă  drie dagen volgen, maar een eerste onderzoek door de medische staf van Oranje heeft uitgewezen dat het er niet goed uitziet voor de middenvelder.

De Jong moest zondag in de achtste finales van het Nederlands elftal tegen Mexico al na negen minuten naar de kant met liesklachten. Of er sprake is van een scheuring wilde persman Kees Jansma niet kwijt. Wel liet hij weten dat ook als De Jong niet meer in actie kan komen in Brazilië, hij sowieso bij de groep zal blijven.

Naast De Jong ontbrak ook de van een hamstringblessure herstellende Leroy Fer maandag bij de veldtraining van Oranje. De reserves trainden zoals gebruikelijk apart van de basis, die zich beperkte tot hersteloefeningen. Daartoe behoorde ook Bruno Martins Indi die De Jong was komen vervangen tegen Mexico.

De reserves, onder wie de invallers Memphis Depay en matchwinnaar Klaas-Jan Huntelaar, deden na de warming-up een afwerkoefening en speelden vervolgens een partijtje vijf tegen vijf.

nos.nl

Share article

Latest articles