QN Sport+ Television N.V.

WK missie ten einde; Suriname kansloos onderuit tegen Canada

Met een glansrol weggelegd voor Bayern speler Alphonso Davies heeft Canada korte metten gemaakt met Suriname. De ploeg onder Dean Gorre kwam op alle fronten tekort en verloor na een 1 – 0 achterstand bij de rust met 4 tegen 0. Voor de Canadezen scoorde Davies de 1ste goal, terwijl Jonathan David een loepzuivere hattrick scoorde.

De 1ste grote kans van de wedstrijd viel voor Sheraldo Becker; de vleugelaanvaller schoot vanaf de rand van de 16 hard op doel, maar raakte de deklat. Hierna was alles wat de klok sloeg Canada; vooral Alphonso Davies was een doorn in het oog van Suriname. Nadat Canada doelman Hahn al tot een dubbele redding forceerde,  kwam Davies door een verkeerde beslissing van Leerdam oog in oog met Hahn. De vleugelaanvaller faalde niet en tekende aan voor de 1 – 0.

 

In de 2de helft kreeg men geen ander spelbeeld te zien; Suriname bleef onder druk en kwam niet in haar spel. Toen brak het moment aan voor Lille aanvaller Jonathan David. Bij zijn 1ste goal werd hij netjes weggespeeld door het centrum, liet Pinas achter zich en schoot de bal in de korte hoek langs Hahn.

Op een gegeven moment viel de grote kans voor Natio om de achterstand in te lopen; met een afgemeten breedtepas stelde Becker de ingevallen Te Vreden in stelling, maar deze miste grandioos.

En waar de goal aan de ene kant van het veld niet viel, viel het aan de andere zijde wel; wederom was het David die dit keer vanuit links bediend werd en veilloos inschoot; 3 – 0. Mooier zou de avond er niet op worden voor Dean Gorre en co, want uit een terecht toegewezen strafschop maakte David zijn hattrick compleet; 4 – 0 voor Canada. In deze score zou er geen verandering meer komen.

Suriname kan zich de komende weken volledig richten op de Gold Cup dat volgend maand van start gaat; de ploeg zit in de zware poule met ploegen als Costa Rica en Jamaica.