QN Sport+ Television N.V.

Wolverhampton wint juridisch gevecht en haalt Diego Costa terug naar Engeland

Diego Costa is terug in de Premier League. Wolverhampton Wanderers maakt via de officiële kanalen melding van de komst van de aanvaller. De problemen omtrent het verkrijgen van een werkvergunning zijn opgelost.

 

Costa tekent een contract voor een seizoen bij zijn nieuwe club. Hij wordt binnengehaald als vervanger van Sasa Kalajdzic, die in zijn debuutwedstrijd tegen Southampton (1-0 zege) een ernstige kruisbandblessure opliep. Omdat de transfermarkt al was gesloten, kon Wolverhampton zich alleen nog met transfervrije spelers versterken.

Hoewel Costa clubloos was sinds zijn vertrek bij Atlético Mineiro in januari, bleek het moeilijk om de Spanjaard binnen te halen. Een commissie oordeelde dat hij niet in aanmerking kwam voor een werkvergunning. Die wordt verstrekt als aan verschillende voorwaarden wordt voldaan; er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het aantal gespeelde minuten voor clubs en land.

DTSNV

Wolverhampton tekende met succes beroep aan tegen het besluit. De club moest de commissie ervan overtuigen dat er sprake was van ‘bijzondere omstandigheden’ die ervoor zorgden dat Costa niet aan alle voorwaarden voldeed. De 33-jarige spits kan zodoende terugkeren in de competitie waarin hij tussen 2014 en 2017 al uitkwam voor Chelsea.

vi.nl