Yelyco toont karakter

PARAMARIBO – Yelyco en Yellow Birds hebben volleyballiefhebbers in hun eersterondetreffen laten genieten. De negenvoudig mannenkampioen veerde vrijdagavond terug van een 0-2 achterstand in de 25-27, 22-25, 29-27, 25-19, 15-13 zege op de Gele Vogels. Het toegestane publiek genoot van lange rally’s, goede aanvals- en verdedigingskwaliteiten alsook soms gefrusteerde spelers op het veld.

De partij in de Ismay van Wilgen Sporthal begon 24 minuten eerder, maar het werd toch knijpen voor officials, spelers en publiek. De beslissende vijfde set ving namelijk aan om twee voor half elf, terwijl de avondklok om elf uur ‘s avonds ingaat.

Yelyco-captain Keven Sporkslede, die zijn ploeg op sleeptouw nam, vond de partij gelijkopgaand. “Je zag dat mannen van beide teams nog op dreef moesten komen. Het is na een jaar dat we weer competitie spelen en het was best zwaar.” Sporkslede meent dat het niveau pas in de tweede ronde tot uiting zal komen.

 

Om van 0-2 terug te komen, voelt wel goed aan, beaamde hij. Goede ondersteuning genoot hij in de aanval van Marcel Krak, Clyde FrÀser, terwijl Zercinio Wilson, die de setterspositie vanaf de vierde set overnam van Casey Foe A Man (krampen), ook een redelijk goede job deed.

Aanvoerder Leonel Mahabali van Yellow Birds meende dat het kwijtraken van de focus zijn team de wedstrijd heeft gekost. “We zijn helemaal weggevallen en konden onszelf niet snel genoeg corrigeren. Dit is een leermoment voor ons.” Mahabali gaf toe dat zijn ploeg huiswerk heeft. “We moeten leren uit onze fouten, maar het komt goed.”

Zefanio Breinburg was zonder meer de blikvanger bij Yellow Birds. Ook Rafael Ardin, Roberto Joval en Isaiah Myr pakten hun punten. De arbiters Kim Sang Marshall en SaĂŻdah Loe Sack Sioe hadden het niet altijd even makkelijk.

Andere scores: mannen eerste klasse: Yelyco – SVV 2-0 (25-15, 25-10); Condor – Bazooka 2-0 (25-12, 24-20).

Dwtonline.com

Share article

Latest articles