QN Sport+ Television N.V.

Zaalvoetballers in de bloemetjes gezet door SZVB

De Surinaamse U-23 zaalvoetballers die ons land een zilveren medaille hebben bezorgd tijdens de eerste editie van de Caribbean Games in Guadeloupe, hebben een warm ontvangst gekregen van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). De bond onder leiding van Riaz Habiboellah heeft de selectie meteen na aankomst in de bloemetjes gezet.

Ook ouders, familie en vrienden van de futsalspelers kwamen hun favorieten feliciteren in de hal van het Dr. Ir. F. Essedstadion. “De totale gemeenschap is trots op jullie. Wij hadden als doel de top 3, althans een medaille. Het is zilver geworden. Wij zijn bijzonder trots op jullie”, zei Habibiellah. Morgenavond krijgt de semikampioen van het Caribisch Gebied een etentje aangeboden door de SZVB.

Suriname opende donderdag de spelen met een overwinning op gastland Guadeloupe in de groepsfase; 6-1. De tweede wedstrijd in de poule was zaterdag tegen de sterkere Trinidad & Tobago. Het werd een thriller, waarbij Suriname op het laatste moment een 6-7 achterstand omboog in een 8-7 overwinning.

DTSNV

Suriname werd poulewinnaar en zou zondag meteen de finale spelen tegen de sterkste ploeg op dit toernooi, Cuba. In de finale toonde Suriname een vermoeide indruk, althans de explosiviteit om in de aanval te gaan ontbrak. Uiteindelijk verloor Suriname de finale met 9-2.

Bron:Sun.sr