QN Sport+ Television N.V.

Zaalvoetbalselectie goed aangekomen in Nicaragua voor Concacaf kampioenschap

De Surinaamse zaalvoetbalselectie is in Nicaragua geland voor de strijd om het Concacaf kampioenschap. “We zijn goed aangekomen”, laat aanvoerder Ike Adams vanuit Manuagua weten. “De reis is vlot verlopen en de sfeer in het team is goed.”

Naar zeggen van de ploegleider is Suriname goed opgevangen en is de accommodatie prima. Het team heeft woensdag rust. Op donderdag 11 en vrijdag 12 april gaan de spelers en overige technische staf weer vol aan de bak. Het team maakt dan voor de eerste keer kennis met de speellocatie (Polideportivo Alexis Argüello). De focus tijdens de trainingen zal voornamelijk liggen op collectief verdedigen. “Het team is gemotiveerd, omdat de eerste wedstrijd al een must win game is”, aldus de kapitein.

 Suriname begint op 13 april haar avontuur in de strijd om het Concacaf futsalkampioenschap tegen Mexico (groep A). Laatstgenoemd land was samen met Panama tijdens de vorige editie (2021) in Guatemala ook groepstegenstander. De futsalselectie verloor destijds de openingswedstrijd van Panama met 1-11, maar won de tweede wedstrijd verrassend van Mexico met 5-4. Het Noord-Amerikaanse land verloor vervolgens ook van Panama (4-5), waardoor Suriname als nummer 2 plaatsing voor de kwartfinale veilig stelde. Voor de futsalselectie gold dit resultaat als een historische prestatie.

Een overwinning in de laatste acht tegen Costa Rica zou ook kwalificatie voor de eindronde van het Wereldkampioenschap zaalvoetbal later dat jaar in Litouwen betekenen. Het bleek echter te hoog gegrepen, aangezien Suriname het in de kwartfinale met liefst 1-12 moest afleggen tegen de viervoudige Concacaf kampioen.

Het is nu afwachten of het nationaal team opnieuw staat zal zijn om te kunnen stunten. Naast Mexico zijn de overige groepstegenstanders Costa Rica (winnaar van de laatste 3 edties) en Haïti. Na de openingswestrijd op 13 april treft Suriname een dag later titelverdediger Costa Rica en sluit het de groepsfase op 15 april af tegen Haïti. Mocht het nationaal team zich als nummer 1, 2 of beste nummer 3 voor de kwartfinales plaatsen, dan komt het weer in aktie op 17 april. De winnaars van de kwartfinale wedstrijden halen niet alleen de halve finale in de strijd om het Concacaf kampioenschap, maar plaatsen zich meteen voor het wereldkampioenschap zaalvoetbal later dit jaar in Oezbekistan (14 september-6 oktober).

De overige groepen zien er als volgt uit:
Groep B: Panama, Cuba, Canada en Nicaragua.
Groep C: Guatemala, Verenigde Staten van Amerika, Trinidad en Tobago en de Dominicaanse Republiek.

keynews.sr

tromoto nv