Zege Federer met twee tiebreaks

Roger Federer is winnaar geworden van het masters-toernooi in Shanghai. De als derde geplaatste Zwitser kreeg Gilles Simon, die niet was geplaatst, in twee tiebreaks klein: 7-6 (6), 7-6 (2).

Federer, die zijn 23ste masters-titel in de wacht sleepte, kende een koude start en leverde al snel zijn opslag in. Op 5-4 serveerde Simon voor de set, maar met twee dubbele fouten gaf hij Federer de gelegenheid om terug te breken. Simon werkte op 5-6 wel twee setpoints weg.

In de tweede set kreeg Simon op 6-5 op de service van Federer twee setpoints, maar opnieuw volgde een tiebreak. Daarin liep Federer uit naar 6-2 om toe te slaan op zijn eerste matchpoint.

Titel nummer 81

Federer behaalde in China zijn vierde titel van dit jaar en de 81ste in zijn loopbaan. Hij bekroonde met zijn triomf een sterk toernooi waarin hij in de halve eindstrijd de Servi√ęr Novak Djokovic uitschakelde.

In de tweede ronde was Federer nog ontsnapt aan een vroegtijdige uitschakeling toen de Argentijn Leonardo Mayer vijf matchpoints tegen de Zwitser verspeelde.

Door zijn prestaties in Shanghai lost Federer de Spanjaard Rafael Nadal af als de nummer twee van de wereldranglijst.

Unicum Bryan-tweeling

Bij het dubbelspel ging de titel in Shanghai naar Bob en Mike Bryan. De Amerikaanse tweeling versloeg in de finale de Roland Garros-winnaars Julien Benneteau en Edouard Roger-Vasselin in twee sets: 6-2, 7-6 (3). De Bryan-broers zijn nu het eerste duo ooit dat alle grandslams en masterstoernooien een keer heeft gewonnen. Het toernooi in Shanghai was het enige dat nog op hun palmares ontbrak.

nos.nl

Share article

Latest articles