Zeldzame rookie-kaart van LeBron James verkocht voor 5,2 miljoen dollar

Nooit eerder werd er zoveel geld neergelegd voor een verzamelplaatje van een basketballer. Een liefhebber, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, betaalde het recordbedrag van maar liefst 5,2 miljoen dollar (4,3 miljoen euro) voor een gesigneerde rookie-kaart van basketballer LeBron James.

Van de rookie-kaart van de viervoudig Amerikaanse kampioen bestaan slechts 23 exemplaren. ,,Als er zo weinig van dit soort kaarten op de markt zijn en de vraag met de dag toeneemt, wordt deze kaart snel het kroonjuweel van alle sportkaartbeleggingen’’, aldus PWCC Marketplace op sociale media.

Met de verkoop werd het record voor de duurste sportkaart ooit geëvenaard. In januari werd precies hetzelfde bedrag betaald voor een rookie-kaart uit 1952 voor de Amerikaanse honkballegende Mickey Mantle.

De 36-jarige LeBron James, een markant figuur zowel op als naast het basketbalveld, wordt beschouwd als een van de beste basketballers ooit. Hij werd vier keer uitgeroepen tot MVP (meest waardevolle speler) van de NBA. Vorig jaar leidde hij de Los Angeles Lakers nog naar het kampioenschap tegen Miami Heat en werd hij uitgeroepen tot beste speler van de finalereeks.

Eerder dit jaar werden ook al miljoenbedragen neergelegd voor een gesigneerde rookie-kaart van honkballer en zevenvoudig Super Bowl-winnaar Tom Brady (2,25 miljoen dollar) en een rookie-kaart van basketballer Kobe Bryant (1,795 miljoen).

 

 

Bron:Ad.nl

Share article

Latest articles