Zidane: “Ooit Club Brugge coachen? Waarom niet?”

Deze week was voormalig Gouden Bal ZinĂ©dine Zidane (42) een paar dagen te gast bij Club Brugge. Samen met enkele andere Franse oud-internationals, bij wie Willy Sagnol en Claude MakĂ©lĂ©le, sloeg Zizou in het kader van een stage voor het behalen van het Pro Licence-diploma zijn tenten op in Jan Breydel. Op de website van blauw-zwart geeft hij uitleg en op de vraag of hij ooit coach van Club zou kunnen worden, antwoordt ‘Zizou’ ietwat verrassend. “Waarom niet?”

 “De uitstekende samenwerking tussen de Franse en Belgische voetbalbond heeft hier heel veel mee te maken”, zegt Zidane. “Het was onze federatie zelf die de voorzet gaf Club Brugge in onze stageplanning op te nemen. De Brugse jeugdopleiding staat immers algemeen bekend als voorbeeld voor tal van buitenlandse clubs.”

“Niet voor het rapen”
Zidane, die woensdag een training aan de Brugse beloften gaf, is momenteel coach van het tweede elftal van Real Madrid. Hij betwist dat voor iemand met zijn indrukwekkende erelijst de trainersjobs voor het grijpen liggen. “Het is niet omdat je een succesvolle voetballoopbaan achter de rug hebt, dat slagen als coach een garantie is. Voetballer of coach, het is een wereld van verschil. Ik bekijk dergelijke stages geenszins als ‘een verplicht nummertje’.”

Goede leerschool
“Iedereen die in het trainerswereldje wil slagen, moet onderaan de ladder beginnen. Daarom is deze opleiding zo belangrijk en vooral waardevol. Coach zijn van het tweede elftal van Real Madrid houdt voor mij hoe dan ook een goede leerschool in. Ik kijk voorlopig nog niet verder. Een persoonlijk objectief heb ik momenteel niet. Ooit trainer worden van Club Brugge? In de voetbalwereld weet je nooit. Waarom niet?”

hln.be

 

Share article

Latest articles