Zidane reageert geprikkeld op Haaland-vraag: ‘Ik word er moe van’

Terwijl Alf-Inge Haaland en Mino Raiola half Europa afreizen om oriënterende gesprekken te voeren met potentiële clubs voor Erling Haaland, daar wil Zinedine Zidane het met geen woord hebben over een eventuele komst van de Noorse spits. Dat liet de coach van Real Madrid duidelijk blijken op de persconferentie in aanloop naar het duel met Eibar.

Haaland senior en Raiola, de zaakwaarnemer van Haaland, zouden donderdag gesprekken hebben gevoerd met zowel Barcelona als Real Madrid. Spaanse media stelden zelfs al dat door beide clubs voorstellen zijn gedaan om de Noorse topschutter in te lijven. Reden genoeg voor de Spaanse pers om ook Zidane naar zijn mening te vragen vrijdagmiddag.

 ‘Haaland is geen speler van mij’, zo liet Zidane kort blijken weinig trek te hebben in een conversatie over een eventuele toptransfer. Toen de pers toch doorvroeg, werd de Fransman wat meer gepikeerd: ‘Ik zal niet ingaan op dingen die er buiten allemaal gebeuren. Ik word er moe van. Ik word er moe van om steeds hetzelfde te moeten zeggen. Wat er volgend seizoen gebeurt, weet ik niet.’

Daarmee was de kous voor Zidane af wat betreft Haaland, voor wie ook nog gesprekken met Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Juventus en Paris Saint-Germain op het programma zouden staan.

 

Ramos
Zidane focust zich liever op de titelstrijd met Real Madrid, die hij moet continueren zonder Sergio Ramos. De verdediger liet de wedstrijd van Real Madrid voor de interlandbreak tegen Celta de Vigo nog aan zich voorbij gaan, maar speelde vervolgens wel een helft met Spanje tegen Griekenland. Tegen GeorgiĂ« en Kosovo deed de verdediger in totaal nog maar vijf minuutjes mee en nu moet hij bij Real Madrid wederom verstek laten gaan vanwege een lichte blessure. ‘Daar kan de nationale ploeg niets aan doen en daar kan Real Madrid niets aan doen. We hebben het helaas niet kunnen voorkomen’, aldus Zidane.

vi.nl

Share article

Latest articles