QN Sport+ Television N.V.

Zidane sluit vertrek niet uit: ‘Ik wil de club geen problemen geven’

Zinedine Zidane durft niet te zeggen of hij komend seizoen nog de hoofdtrainer van Real Madrid zal zijn. De Fransman zal een eventueel ontslag in ieder geval niet gaan aanvechten.

Real sneuvelde woensdag in de halve finale van de Champions League, door met 2-0 te verliezen van een duidelijk sterker Chelsea. De ploeg van Zidane kan nog wel kampioen van Spanje worden. Met nog vier speelronden te gaan zijn de verschillen bij de bovenste vier minimaal en dit weekend staan Barcelona – Atlético Madrid en Real Madrid – Sevilla op het programma.

Alleen de landstitel kan het seizoen van Real nog redden. In Spanje wordt er al druk gespeculeerd over de positie van Zidane en de coach kreeg daar zaterdag op zijn persconferentie ook vragen over. ‘Ik wil de club geen problemen geven’, antwoordde Zidane, diplomatiek als altijd. ‘Ik ga me concentreren op de laatste vier wedstrijden en de rest zien we later wel.’

‘Of ik de juiste coach ben voor Real Madrid? Dat weet ik niet, maar ik ben in ieder geval op dit moment de coach van Real Madrid’, vervolgde Zidane. ‘Ik zal het de club heel gemakkelijk maken, omdat de club het mij ook altijd heel gemakkelijk heeft gemaakt. We willen gewoon werken, werken, werken. De rest is allemaal blablabla.’

Real moet het zondag tegen Sevilla zien te redden zonder Sergio Ramos, die opnieuw geblesseerd is geraakt. Zidane ontkent dat de aanvoerder woensdag te vroeg is gebracht. ‘Hij was honderd procent fit, maar heeft vervolgens toch weer last gekregen. We hopen dat hij snel zal genezen. We weten waar we in het restant van het seizoen voor spelen. We hebben nog vier finales te gaan en ik kan jullie verzekeren dat we er alles aan gaan doen om ons doel te bereiken.’

vi.nl