QN Sport+ Television N.V.

Ziyech definitief niet naar PSG: ’Chelsea blundert bij verhuurtransfer’

AMSTERDAM – De verhuur van Hakim Ziyech door Chelsea aan Paris Saint-Germain gaat definitief niet door. De transfer viel in het water is door administratieve onvolkomenheden, zo luidt de lezing. De Fransen gingen nog in hoger beroep, maar kregen nul op rekest.

Media in beide landen melden dat er dinsdagavond een deal was bereikt over de verhuur van de oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax, maar dat het mis is gegaan bij de administratieve afhandeling, waardoor Ziyech mogelijk naast zijn droomtransfer naar het Parijse sterren-ensemble greep.

Volgens een Franse journalist stuurde Chelsea „tot drie maal toe de verkeerde documenten” op, terwijl L’Equipe meldt dat het computersysteem van de LFP (de Franse Pro League) crashte op deadline day.

Fout Chelsea

Paris Saint-Germain ging vervolgens in beroep. De club hoopte de juridische commissie van de Franse Liga ervan te overtuigen dat de procedurele fout door Chelsea is gemaakt om zo de transfer alsnog af te dwingen. De commissie wilde echter van niets weten, waardoor Ziyech het seizoen af zal maken op Stamford Bridge.

De FIFA was in het verleden ook al resoluut met het handhaven van de transferdeadline. Zo zag David de Gea in 2015 een transfer van Manchester United naar Real Madrid in het water vallen doordat het papierwerk te laat was ingeleverd. In 2017 ging het om diezelfde reden mis bij de transfer van Yannis Salibur van Guingamp naar Hull City.

 

 

 

Bron:Telegraaf.nl