Ziyech helpt Chelsea naar kwartfinales: ‘Zit hier al een tijdje op te wachten’

Chelsea heeft zich, na Manchester City en Liverpool, als derde Engelse club geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Londenaren rekenden in eigen huis met 2-0 af met Atlético Madrid, dat in het heenduel al met 1-0 was verslagen.

Hakim Ziyech, die door manager Thomas Tuchel weer eens een basisplaats was gegund, bracht de thuisploeg na een dik halfuur op voorsprong. In de extra tijd zorgde Emerson voor de eindstand.

Schuiver

Het duurde even voordat de confrontatie op Stamford Bridge wilde ontbranden. Chelsea-aanvoerder César Azpilicueta leek dat te willen verhelpen door eerst een mislukte terugspeelbal op doelman Edouard Mendy af te leveren en vervolgens Yannick Carrasco, die de bal had oppikt, vast te pakken. Arbiter Daniele Orsato, de scheidsrechter van de laatste Champions League-finale, zag er echter geen overtreding in.

Ziyech hielp diep in de eerste helft de thuisploeg aan de verdiende voorsprong. De oud-Ajacied, die tot dan veel fout had zien gaan, was bij een Engelse counter attent meegelopen en rondde een voorzet van Timo Werner af met een schuiver waarop doelman Jan Oblak onvoldoende antwoord had: 1-0.

Elleboog

Na de pauze waren de rollen omgedraaid, toen Ziyech de Duitse spits de diepte in stuurde. Werner slaagde er echter niet in Oblak te verschalken, zoals de Sloveense sluitpost ook alert reageerde bij een indraaiend schot van buiten de zestien van Ziyech.

Atlético liet nog steeds weinig zien. Ook Luis Suárez, in La Liga zo op schot, kwam er niet aan te pas. De Uruguayaan, die nu al 25 Champions League-wedstrijden droog staat, werd na een uur gewisseld.

Na de rode kaart voor Stefan Savic, die zijn elleboog in de borst van Antonio Rudiger had geplant, was het helemaal gedaan met de Spaanse dadendrang. In de extra tijd schoot de net ingevallen Emerson op aangeven van Christian Pulisic nog de 2-0 binnen.

Rood voor Atlético-speler Stefan Savic, die nog verhaal haalt bij de scheidsrechter.

En zo bleef Tuchel, die in januari het roer overnam van de ontslagen Frank Lampard, ook in zijn dertiende wedstrijd met Chelsea ongeslagen. In die reeks hield zijn ploeg maar liefst elf keer de nul.

‘Blij met ons spel’

“We mogen blij zijn met ons spel”, zei Ziyech na het bereiken van de volgende ronde. “De eerste tien minuten was het even wennen. Daarna kregen we de controle en die hebben we niet meer weggegeven. Wij scoorden en daarna hebben zij bijna geen kansen meer gecre√ęerd. We hebben het goed gedaan.”

Over zijn eigen optreden was hij zeer te spreken. “Het was een belangrijk doelpunt. Het is fijn dat ik heb gescoord. Ik zit hier al een tijdje op te wachten.”

 

 

Bron: NOS.nl

Share article

Latest articles