Zlatan gaat niet aan de pijnstillers

Zlatan Ibrahimovic doet er (bijna) alles aan om zo snel mogelijk te herstellen van zijn hielblessure, maar de Zweed weigert pijnstillers te nemen voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland en Liechtenstein.

“Ik wil graag voor Zweden spelen, maar ik wil geen pijnstillende injecties gebruiken”, zei de spits van Paris Saint-Germain dinsdag. “Die maken het alleen maar erger. Tegen Lyon heb ik ook met een injectie gespeeld. Ik hield het 45 minuten vol, maar daarna was het chaos.”

“Je wordt er uiteindelijk toch voor gestraft als je speelt met een blessure. Bovendien ga ik met een kwetsuur als een zombie over het veld.”

Zlatan roemt Capello

Ibrahimovic hakt donderdag, de dag van Zweden-Rusland, de knoop door. “Ik ben op de weg terug en het voelt nu goed. Ik heb vandaag harder getraind dan gisteren. Het voelt ook beter dan gisteren.”

“En wat betreft Rusland, dat is een hele lastige wedstrijd. De Russen zijn favoriet in onze groep. Ze hebben een fantastische coach (Fabio Capello, red.), die weet wat ie doet. We kijken allemaal uit naar het duel.”

Vier duels aan de kant

Ibrahimovic miste de laatste vier duels van PSG, waaronder de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (3-2 winst). Hij kwam op 21 september voor het laatst in actie thuis tegen Lyon (1-1).

nos.nl

Share article

Latest articles