Zlatan Ibrahimovic (39) is weer international: ’De terugkeer van God’

Het is officieel: Zlatan Ibrahimovic keert terug in de Zweedse nationale ploeg. Het hardnekkige gerucht deed al een tijdje de ronde. Dinsdag kwam de bevestiging. „De terugkeer van God”, zo luidde de mededeling van de 39-jarige Ibrahimovic via Twitter.

Bondscoach Janne Andersson is blij met de comeback van de spits. „Zlatan is bovenal een zeer goede voetballer, de beste die we in Zweden ooit hebben gekend. Het is natuurlijk heel mooi dat hij terug wil komen. Naast wat hij allemaal kan op het veld, heeft hij ook ongelooflijk veel ervaring, die hij kan overdragen op de andere spelers in het team.”

 

Ibrahimovic staat momenteel onder contract bij AC Milan, waar hij bezig lijkt aan een tweede jeugd. In veertien competitieduels maakte hij dit seizoen evenzoveel doelpunten.

In totaal kwam Ibrahimovic, zoon van een Bosnische vader en een Kroatische moeder die naar Zweden verhuisden, 116 keer uit voor de nationale ploeg. De spits maakte 62 goals voor zijn land.

Ibrahimovic kwam in het verleden onder meer uit voor Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona en Manchester United. Hij was met Zweden actief op de WK’s van 2002 en 2006 en de EK’s van 2004, 2008, 2012 en 2016. Na dat laatste toernooi zwaaide hij af als international. Komende zomer is hij er ongetijweld bij op het EK. Zweden zit in een poule met Spanje, Slowakije en Polen.

 Telesport

Share article

Latest articles