QN Sport+ Television N.V.

Zorgen bij Bayern München over financiële toekomst: ’Bijblijven steeds moeilijker’

 

 

Voorzitter Herbert Hainer van Bayern München maakt zich zorgen over de toekomst van de Duitse voetbalclub. Volgens de 68-jarige preses is de balans in het Europese voetbal zoek door clubs die in handen zijn van kapitaalkrachtige investeerders, zoals Paris Saint-Germain en clubs in de Premier League.

 

tromoto nv

„Bijblijven wordt voor een club als Bayern München onder deze omstandigheden steeds moeilijker”, zegt Hainer in het Duitse blad Kicker. De voorzitter heeft zijn hoop gevestigd op een nieuwe regeling van de Europese bond UEFA, die voor meer financiële gelijkheid moet zorgen.

 

„Het succes van deze nieuwe regeling zal afhangen van hoe streng de sancties zijn, ongeacht welke club het is”, zei Hainer. „Het is vooral belangrijk dat de regels duidelijk zijn.” Hij zegt dat een recent gesprek met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin hem wel vertrouwen heeft gegeven. „Ik denk dat iedereen beseft dat het voetbal zo niet verder kan. We hebben eerlijke concurrentie nodig.”

 

Het baart Hainer ook zorgen dat de inkomsten van de Bundesliga zijn teruggelopen. „Het is voor de Bundesliga belangrijk dat de clubs blijven presteren, maar daar heb je goede spelers voor nodig. Als Bayern geen geld meer heeft, kunnen we geen spelers meer aantrekken die aan de hoogste eisen voldoen. We worden dan minder aantrekkelijk voor de fans, die sterren willen zien.”

telegraaf.nl